Slasticarna “Magistra” d.o.o. Pažin-Runjevac, nalazi se u ulici Železnički 14. U svom asortiman nudi ukusne i odabrane slastice (torte, kolače i sladolede) sa dugom tradicijom uspješnog poslovanja. Za drage mušterije tu su i izrade slatkiša po narudžbi, za sve prilike.

Pristupačne cijene, odlične estetske forme, kao i reprezentativnog ukusa od kvalitetnih sastojaka. Tačnost isporuke, kao i kvalitet iste je najbolja preporuka, i nešto što ovu poslovnicu izdvaja u sam vrh trebinjskih poslastičarnica.

Baklava je satavljena od domaćih kora.

Pored torti i sladoleda ovdje možete pronaći cerovački punomasni sir u ulju.

Kotakt podaci:

  • Adresa: ul. Železnički 14. Trebinje

Pratite nas na društvenim mrežama:

Slastičarna Magistra

Lagani kolač s jagodama kako mu i sam naziv kaže, lagan je kao pero i zaista predivnog okusa. Divna je ovo kombinacija beze kora, kreme na bazi žumanca sa dodatkom Mascarpone sira, šlaga i svježih jagoda. Iako je ledeni vjetar kolač koji obožavam, moram priznati da mi je ovaj postao No.1 kada su kremasti kolači u pitanju.

Ovo je kolač koji se radi još jednostavnije od ledenog vjetra iako mu pomalo sliči. Ustvari, lagani kolač s jagodama kombinacija je lednog vjetra i tiramisua ? Dakle, za kolač se rade beze kore od bjelanjaka. No krema je jako slična kao kod tiramisua. Kuhaju se žumanci se šećerom, miješaju sa Mascarpone sirom i još se na kraju doda šlag i sjeckane jagode.

Kada zagrizeš u ovaj kolač imaš osjećaj kao da jedeš samu kremu jer beze korice su jako tanke. A kada se kolač dodatno dobro rashladi užitak je potpun. Ma lagani kolač s jagodama pravo je osvježenje. Naravno pod uslovom da volite jagode ? Probajte ga što prije, neće vam biti žao!

 

započnimo

Jeste li spremni napraviti pravu promjenu? Izgradimo ovu stvar zajedno!